Restaurant İstanbul Menüleri
Birçokları için restaurant
istanbul seçenekleri arasından et restoranlarını seçmek ve günün ana
öğünlerini orada tüketmek ayrı bir keyif olarak lanse ediliyor. Türkiye, et
bakımından en zengin Avrupa ülkelerinin başında geliyor. Ancak restaurant istanbul et menülerinden
önce başlangıç menülerini tercih etmek yemeğin çok daha uzun vadede ve kaliteli
bir şekilde tüketilmesi açısından hem sağlık hem de damak tatları ile birlikte
önem arz ediyor. Her restoranın bir başlangıç menüsü bulunmakta.
Başlangıç menülerinin fix diye tabir
edilen ilk seçeneği ise günün çorbaları. Birçok et severin de ilk tercihleri
arasına o güne özel pişirilmiş çorba ürünleri var. Yapılan araştırmalar da et
menülerinden önce içilen günün çorbalarının hem sağlık hem de doğru beslenme
açısından daha iyi olduğu görüşünde birleşmekte. Bununla birlikte soğan
halkaları etten önce masaya gelebildikleri gibi et ile birlikte de damak
tatlarına hitap eden bir diğer başlangıç menüsü gıdası.
Bunlara ek olarak isteyenler güveç
yoğurt ve elma dilim patatesler ile ana menüden önce atıştırmalık tarzda
öğünler tüketebilir. Ayrıca kelle paça çorbası da Türkiye'ye özgü ve en çok
sevilen, en fazla popüler olarak tüketilen çorbaların başında olarak başlangıç
menülerinde yer almakta.
Özellikle cumartesi - pazar ve izin
günlerinde restaurant istanbul seçeneklerini
değerlendirerek sabah kahvaltılarını dışarıda yemek isteyenler için özenle
hazırlanmış kahvaltı menüleri bulunuyor. Her türden damak tadına ve talebe
cevap veren bu kahvaltı menülerinin başında kahvaltı tabakları en fazla tercih
edilen ürünler arasında. İçerisinde reçel, yumurta, bal, peynir ve zeytin
çeşitleri, domates ve salatalık gibi her kahvaltıda bulunan tüm gıdaları
içerisinde taşıyor.
Aynı zamanda genelde 2 kişilik servis
edilen serpme kahvaltılar da sabah öğünleri için alternatif lezzetler
oluşturmakta. Türk kültürüne özgü olan ve acılı - acısız çeşitleri bulunan
menemen yemeği de restaurant istanbul seçeneklerinde
yer alan bir diğer alternatif. Bunlarla birlikte ek olarak sucuklu yumurta, kaşarlı
omlet, kavurmalı yumurta ve karışık omlet gibi seçenekler de damaklarının
tadını bilen müşteriler için menüler içinde.
Hafif tadı ve yağsız etiyle birlikte
kuzu eti seçenekleri restaurant istanbul
menülerinde yer alan et yemekleri arasında yer alıyor. Özel bir akşam yemeğinde
ya da bir iş toplantısında yenecek kadar kaliteli tatlara ev sahipliği yapan
kuzu etlerinin külbastı, sırt ve lokum gibi çeşitleri bulunmakta. İsteyenler
için kuzu böbrek de damak tatlarına uygun bir şekilde servis ediliyor.
Yorumlar
Yorum Gönder