Restaurant İstanbul Menüleri

Birçokları için restaurant istanbul seçenekleri arasından et restoranlarını seçmek ve günün ana öğünlerini orada tüketmek ayrı bir keyif olarak lanse ediliyor. Türkiye, et bakımından en zengin Avrupa ülkelerinin başında geliyor. Ancak restaurant istanbul et menülerinden önce başlangıç menülerini tercih etmek yemeğin çok daha uzun vadede ve kaliteli bir şekilde tüketilmesi açısından hem sağlık hem de damak tatları ile birlikte önem arz ediyor. Her restoranın bir başlangıç menüsü bulunmakta.

Başlangıç menülerinin fix diye tabir edilen ilk seçeneği ise günün çorbaları. Birçok et severin de ilk tercihleri arasına o güne özel pişirilmiş çorba ürünleri var. Yapılan araştırmalar da et menülerinden önce içilen günün çorbalarının hem sağlık hem de doğru beslenme açısından daha iyi olduğu görüşünde birleşmekte. Bununla birlikte soğan halkaları etten önce masaya gelebildikleri gibi et ile birlikte de damak tatlarına hitap eden bir diğer başlangıç menüsü gıdası.

Bunlara ek olarak isteyenler güveç yoğurt ve elma dilim patatesler ile ana menüden önce atıştırmalık tarzda öğünler tüketebilir. Ayrıca kelle paça çorbası da Türkiye'ye özgü ve en çok sevilen, en fazla popüler olarak tüketilen çorbaların başında olarak başlangıç menülerinde yer almakta.

Özellikle cumartesi - pazar ve izin günlerinde restaurant istanbul seçeneklerini değerlendirerek sabah kahvaltılarını dışarıda yemek isteyenler için özenle hazırlanmış kahvaltı menüleri bulunuyor. Her türden damak tadına ve talebe cevap veren bu kahvaltı menülerinin başında kahvaltı tabakları en fazla tercih edilen ürünler arasında. İçerisinde reçel, yumurta, bal, peynir ve zeytin çeşitleri, domates ve salatalık gibi her kahvaltıda bulunan tüm gıdaları içerisinde taşıyor.

Aynı zamanda genelde 2 kişilik servis edilen serpme kahvaltılar da sabah öğünleri için alternatif lezzetler oluşturmakta. Türk kültürüne özgü olan ve acılı - acısız çeşitleri bulunan menemen yemeği de restaurant istanbul seçeneklerinde yer alan bir diğer alternatif. Bunlarla birlikte ek olarak sucuklu yumurta, kaşarlı omlet, kavurmalı yumurta ve karışık omlet gibi seçenekler de damaklarının tadını bilen müşteriler için menüler içinde.


Hafif tadı ve yağsız etiyle birlikte kuzu eti seçenekleri restaurant istanbul menülerinde yer alan et yemekleri arasında yer alıyor. Özel bir akşam yemeğinde ya da bir iş toplantısında yenecek kadar kaliteli tatlara ev sahipliği yapan kuzu etlerinin külbastı, sırt ve lokum gibi çeşitleri bulunmakta. İsteyenler için kuzu böbrek de damak tatlarına uygun bir şekilde servis ediliyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Et Restaurant Menüleri

Halkalı Restaurant Izgara Keyfi