Et Restaurant Menüleri
Günümüzde büyük bir ağa sahip olan ve çok fazla derecede
tercih edilen lokantaların başında et
restaurant seçenekleri yer almakta. Bu yerler her ne kadar et odaklı
besinlerin ağırlıklı olarak servis edildiği mekanlar olsa da alternatif
seçenekler de et restaurant
menülerinde yer almaktadır. Bunların başında çeşitli çorbalar yer almaktadır.
Çorbalar ile yemek yemeye başlayan
misafirler daha sonraki tercihlerinde et menülerini tercih edebilmektedir. Her et restaurant menüsünde günün çorbası
seçeneği bulunmaktadır. Genelde haftanın 7 günü açık olan restoranlarda günün
menüsü günden güne değişmekte ve farklı lezzetleri müşterilere sunmaktadır.
Çorba seçimleri müessese tarafından yapılmaktadır. Ustaların özel seçimleriyle
oluşturulan bu günün çorbalarının ardından ana menüye geçilmektedir. Ana menüde
birden fazla seçenek bulunması şarttır. Bunların başında et ve et ürünlerinden
yapılmış yerel ve yabancı tatlar gelmektedir.
Türkiye, et ve et yemekleri
bakımından son derece zengin bir ülke olduğu için menülerde ağırlıklı olarak
yerel yemekler yer almaktadır. Kuzu etinden yapılan yemekler bu menünün başında
yer almaktadır. Kuzu börek, kuzu kafes, kuzu kaburga, kuzu pirzola ve kuzu şiş
tercih edilebilecek seçenekler arasında yer almaktadır. Diğer seçeneklerin
başında ise dana eti ile yapılmış özel soslu ve özel yağların kullanıldığı
yemeklerdir.
Dana etinde en fazla kullanılan sos
barbekü sosu olmakta ve yemeklere adeta barbeküde yapılmış lezzetleri
uyandırmaktadır. Bunun başında Türkiye'de en fazla tüketilen etlerin başında
antrikot yer almaktadır. Tamamen dananın yağsız taraflarından yapılan bu etler
et lokantalarının vazgeçilmez menü tercihleri arasında görünmektedir. Menüler
arasında köfteler ve sucuklar da diğer tercihler arasında. Bu restoranlara
gündüz gelenler için daha uygun menüler arasında değerlendirilmektedir.
Et Restaurantlarında Tecrübenin Önemi
Fazla sayıda müşterisi ve misafir
kitlesi bulunan et restaurant zincirlerinde
tecrübe en az etin kalitesi kadar önem taşımaktadır. Tecrübeli ustalar ile
birlikte hazırlanan etler çok daha kaliteli ve damak tadına uygun bir şekilde
pişirilmektedir. Bu bakımdan müşteriler genellikle marka değeri yüksek ve
ustaları deneyimli olan et restaurant
seçeneklerini değerlendirmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder